Didžiausias plovas – 213,55 kg masės arba 610 porcijų – išvirtas specialiame, atgabentame iš Uzbekistano 1,02 m skersmens, 37 cm gylio, 225 l talpos puode – kazane, per 4,5 val. vadovaujant restorano „KaravanSarai“ vadovui Dariui Lileikiui ir dviem uzbekų virėjams 2019 m. balandžio 14 d. Kaune mugėje „Pavasaris 2019“.
Plovui išvirti sunaudota 51,35 kg morkų, 50 kg ryžių, 50 l vandens, 46,75 kg avienos, 15 l saulėgrąžų aliejaus, 8,4 kg avinžirnių, 5 kg svogūnų, 3,2 kg barbariso ir raugerškių uogų, 3 kg druskos, 1 kg čili pipirų, 0,7 kg prieskonių, 0,65 kg česnakų.
![](https://rekordai.lt/wp-content/uploads/2020/05/1576_6764.jpg)
![](https://rekordai.lt/wp-content/uploads/2020/05/1576_6765-scaled.jpg)
![](https://rekordai.lt/wp-content/uploads/2020/05/1576_6766.jpg)
![](https://rekordai.lt/wp-content/uploads/2020/05/1576_6767.jpg)
![](https://rekordai.lt/wp-content/uploads/2020/05/1576_6768.jpg)